Dinsdag 27 november geef ik weer gratis proef-workshops
Dit keer om een reeks van workshops die 4 december begint en in 22 januari eindigt, te promoten.

’s middags geef ik meditatief en intuïtief tekenen/schilderen. Dat is van 14.00u tot 16.00u.
’s avonds van 19.30u tot 21.30u ga ik met jullie met portretten in de weer. Het gaat hierbij niet om het zo goed mogelijk natekenen; maar meer om het verhaal en jouw creativiteit en om dit uit te drukken. Iedereen kan dus meedoen.

De Workshops zijn geheel vrijblijvend en verplichten je niet tot meedoen aan de betaalde workshops, wel is het noodzaak om je (liefst per e-mail) op te geven omdat mijn huiskamer-atelier niet meer dan 5 mensen kan herbergen. Heb je je opgegeven zou het ook erg fijn zijn om te komen of je op tijd af te melden (zodat je geen plek van een ander bezet houdt)

 

Kijk op mijn Facebook pagina voor meer nieuws!


Voorlopig gepland om de eerste reeks workshops/lessen “Portretten” te herhalen vanaf dinsdag 18 september. Het gaat er niet om dat je zo goed mogelijk een lijkend portret maakt maar meer om de emoties en verhalen. Een zoektocht naar je eigen creativiteit en stijl. Iedereen kan meedoen of je nu een geoefende (amateur) tekenaar bent of dat je nooit verder bent gekomen dan het inkleuren van plaatjes. De lessen zijn € 12,50 per keer inclusief materiaal, koffie/thee en gezelligheid.
 

Heleen’s Kunst en Vliegwerk;  Lessen en Workshops

Portretten; emoties en verhalen 1 .

Een reeks van 6 lessen over portret tekenen. Bij mij gaat het niet om het zo goed mogelijk na tekenen van een foto van je (klein ) kind maar staat het verhaal en de emotie centraal. Daarbij worden verschillende technieken aangeboden en verschillende gezichtspunten belicht.

Ik ga uit van de ontwikkeling van wat je kunt. Onderzoek naar je eigen creativiteit; of je nu een geoefende tekenaar bent of niet. De opdrachten zijn voor iedereen uitdagend.

Wat komt er aan bod; Natuurlijk de basis, hoe bouw je een portret op?! Spelen met kleur, je eigen portret dat van je medecursisten, wat zijn de verhalen er omheen; compositie en emotie. En bij welke techniek en stijl voel jij je thuis?

 

Portretten; emoties en verhalen 2

Een serie van 6 lessen in navolging van de eerste reeks. Het zelfde accent op verhalen en emoties maar nu meer toegespitst op mensen met meer dan een hoofd (handen, ten voeten uit ect.), enscenering en mens in beweging.

De voorwaarden zijn hetzelfde als bij de eerste reeks lessen.

 

Meditatief en Intuïtief tekenen.

In een serie van 6 workshops geef ik opdrachten naar aanleiding van een spreuk , gedicht of tekst. Dit kan zijn een mandala uittekenen en inkleuren maar ook intuïtief tekenen (voortborduren op het toeval). Hier gaat het niet om de techniek of het resultaat maar om met kleur en vorm meditatief bezig te zijn. Rust en gezelligheid is het belangrijkste. Ook hier zijn de lessen afzonderlijk te volgen. En krijg je bij deelname aan de volledige reeks 1 workshop gratis.

 

Woensdag middag Deventer Huisgenoten ´Buitengewoon Schilderen´.

Een gezellige middag met altijd een opdracht, maar je mag hier ook je eigen ding doen. Eens in ongeveer 6 weken gaan we met z’n allen naar een museum waar iedereen (op eigen kosten) aan mee kan doen. Als je lid bent van Deventer Huisgenoten (voor 50+) kost de schilder middag € 5,- voor anderen € 10,- inclusief materiaal en koffie of thee. Deze middag is meestal bijna vol dus informeer van te voren even als je een keer mee wil doen.

 

De andere lessen zijn € 12.50 per les inclusief materiaal en koffie en thee. Alle lessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderde amateurs. De lessen zijn los te volgen maar het verdient de aanbeveling om ze allemaal te volgen. Betaal je het totale bedrag van de cursus vooraf, dan is één les gratis. (= € 62,50 i.p.v. € 75,-)

Volg mij op Facebook of hou mijn website in de gaten voor de begin data. Ik start met minimaal 2 deelnemers en kan in mijn huiskameratelier maximaal  5 deelnemers herbergen. Geef dus van te voren aan dat je wil komen!

Voor bedrijven en instellingen kan ik ook op locatie de lessen geven. Informeer per e-mail of telefoon hiernaar.

 

 

Portretten, emoties en verhalen

onbegrip

Het is zover! Dinsdag 5 juni ga ik van start tot en met 10 juli samen met jou? 6 lessen over portretten, emoties en verhalen. Er zijn nog 2 plekken vrij.

Ik wil starten met een reeks van 6 workshops over het schilderen en tekenen van portretten. Hierbij staat de emotie en dat wat je er mee wil vertellen centraal. Het gaat dus niet over zo goed mogelijk een foto van je (klein)kind na te tekenen. Iedereen kan dan ook mee doen, of je nu ervaring hebt of niet. De workshops zijn inclusief materiaal, wil je met eigen materiaal werken? Dat kan natuurlijk ook maar dan moet je dat zelf meenemen. (bijv. je eigen penselen)

Storm, Hoop en Horizon
50 x 35cm Olieverf op Karton

Wat komt er aan bod: natuurlijk de basis; hoe bouw je een portret op?! Spelen met kleur, zelfportret en tekenen van mede cursisten en natuurlijk hoe speel je met een verhaal en de emoties er omheen. Hoe laat je dat zien en welke techniek en stijl past bij jou?

De workshops zijn los te volgen, maar het verdiend de aanbeveling om ze allemaal te volgen. De kosten zijn € 12,50 per keer maar als je de eerste keer volledig betaald krijg je de eerste workshop gratis. Ze zijn van 14.00u tot 16.00u op de dinsdagmiddag. En vindt plaats in Deventer waar ik woon. Ik begin bij minimaal 2 deelnemers en i.v.m. de grote van mijn huiskamer atelier kan ik niet meer dan 5 deelnemers huisvesten. Meld je dus snel aan.
Meer informatie staat op mijn website.

Aanmelden en voor het verkrijgen van nadere informatie kan via e-mail: heleens2@gmail.com of bellen/what’sapp 06-16231075. via een privé bericht op Facebook messenger kan ook.