Over mij

Heleen Schreurs (1960)

verlangen naar vertrouwen

Van kinds af aan altijd getekend. Later ook met kleur gewerkt, incidenteel met olieverf.

In de 80e jaren gewerkt als creatieve “therapeut” zonder de juiste opleiding.

In 1985 weer gaan studeren. Afgestudeerd in 1991 als docentdrama aan de Hogeschool voor de kunsten Constantijn Huygens in Kampen.

Tot aan 2010 als docent/trainingsacteur gewerkt. In de tussentijd, op enkele projecten na, niet meer getekend of geschilderd. Wel regelmatig met textiel gewerkt, ook in verband met mijn werk (kostuums, rekwisieten e.d.)

Na ongeveer 25 jaar heb ik een paar jaar geleden mijn potloden en penselen weer opgepakt en aan het werk gegaan.

Op dit ogenblik werk ik in voornamelijk in 2 stijlen. De ene kant zijn tekeningen die ontstaan uit kleur en worden ingevuld met structuren en tekeningen met zwarte fineliner.

Voor mij ontstaat er dan een verhaal. Een verhaal dat meer een droom is dan een verhaal in woorden. Ik heb altijd een aantal  miniaturen in voorraad. Kijk in mijn webwinkeltje welke.  De grotere zijn ook te koop of te leen maar dan via de mail.

Anderzijds maak ik portretten in olieverf en/of houtskool en krijt. Ik ben hier steeds meer op zoek naar uitbreiding. Het gaat steeds meer de kant op van een enscenering van een stuk verhaal. Ik voel me dan ook meer een verhalen verteller dan een kunstenaar.

 

zelfportret nr 3. olieverf op canvaspad. 45x60cm

Lees verder op de pagina “wat doe ik”