Wennen aan zoeken

  • Wennen aan zoeken

Iedereen zoekt z’n leven lang. Naar liefde, naar geluk, naar z’n thuis, naar vrijheid, naar hoop, naar de zin van het leven, naar een ander, naar voedsel, naar een doel; het zoeken houdt niet op. Je kunt het niet stoppen, maar je kunt er wel aan wennen. Waar ben jij vandaag naar op zoek? Welke zoektochten in het leven zijn voor jou belangrijk?

De opdracht: waar ben je vandaag onder meer naar op zoek? Neem iets concreets, bijv.: ‘Ik heb honger, moet boodschappen doen, want er is geen eten in huis.’ Met andere woorden: je bent op zoek naar voedsel. Geef hier een vorm aan. Bedenk bijvoorbeeld wat je wilt eten, zoek een recept en maak dat dan. Probeer je er bewust van te zijn waarom je eet en waarom precies dit. Is het een zoektocht naar voedsel of naar geluk? Een ander voorbeeld is de zoektocht naar werk. Geef dit bijvoorbeeld vorm door een sollicitatiebrief en bedenk waarom je wilt werken. Vergeet niet om te relativeren. Misschien kan wat zelfspot van pas komen, niet per se in die sollicitatiebrief maar wel voor jezelf. Dat maakt het zoeken een stuk lichter